diumenge, d’abril 06, 2014

Una Petroliera moguda


Així vam veure la Petroliera: moguda i de nit. Creuàvem la Petroliera a les 02:15 amb onades de dos metres segons el Meteocat i una cenyida de 35 nusos. Realment un test pel Tempura i per nosaltres mateixos.Si hagués estat 3 milles més lluny penso que ho trenquem tot. Afortunadament no hi van haver desgràcies ni per la tripulació ni pel vaixell. La primera vegada que vam fer aquesta regata ens vam retirar a mitja nit perquè el meu company es va trencar el menisc. Aquesta ha estat una regata maca. Vam sortir de Garraf en cenyida amb 20-25 nusos de Ponent fins que va entrar un Mestral de 30-35 nusos que ens va portar directes  a la Petroliera. Temíem fer la trabujada amb aquella ventolera, però com Deu existeix, vam poder fer-la sense problemes a sotavent de l'estructura. Just davant del remolcador que il·luminava una boia. Estàvem ja disposats a virar per avant per evitar desgràcies.

La tornada va ser una cenyida oberta amb onades de popa que ens feien navegar còmodament a 6-7 nusos. Tota  l'estona ho vam fer al costat del Ketio. Ens vam creuar varies vegades. M'impressionava veure com els seus dos tripulants es preocupaven pel trimatge. Jo no tenia esme i en Mariano estava a dins estirat. Ells no paraven d'il·luminar les veles amb lots. A les sis del matí quan començava a clarejar pensàvem arribar còmodament a esmorzar ous ferrats a la cafeteria del Club Nàutic Garraf. La foto mostra aquest moment d'entusiasme transitori. No sabíem que  aquesta regata és imprevisible i que no s'oblida mai d'oferir-te una bona encalmada. Així va ser. Vam tardar quatre hores en fer el tram final. Ens vam aturar, i per colmo de desgràcies la boia d'arribada era en una zona sense vent però amb una corrent que no deixava arribar-hi. Hi vam trobar un grup de vaixells totalment aturats davant de la boia fent esforços sobrehumans per anar contra corrent. Entre ells el Diana, un vaixell de fusta tripulat pel meu amic Javier, armador del Kanavel. Només entraven aquells que, com el Ketio, van acostar-se més a la costa ja que es van beneficiar de la corrent en el tram final. Nosaltres, erròniament, pensàvem que hi hauria més vent endins. Sempre s'aprèn una cosa nova. Malt grat tot, va ser molt divertit!: la primera vegada que l'acabem. Una regata per repetir, mai et deixa indiferent.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hello views join me to appreciate Dr. Alabi for the great work he did for me, that have be my happiest day in my life this true life story you should pickup a point. I have been diagnose of herpes virus for eight [8] years,I’ve lost all hope and that there is no cure and I have been taken medicine to sustain myself till I got to know about Dr.Alabi through a friend who he cured of herpes. I contacted him and he sent me his herbal medicine which I took as he directed me to do for 21 days and after taking his herbs, I went to the hospital and I was confirmed herpes Negative after years of pains and suffering , it is indeed a miracle, Dr. Alabi is a great man, I have heard so much about how he has help lot of people, if you have any issue you can contact him for help.via email him on.(Dr.Alabiherbalhome@yahoo.com) you can as well call his mobile number or add him on whatsapp +1{810}4982897