dimarts, de maig 12, 2009

No cal gaire electrònica


Porto la mateixa electrònica que va posar el primer propietari, si m'oblido del potent pilot automàtic hidràulic que he instal·lat de nou. Pel demés, m'he limitat a substituir els elements que s'han anat espatllant. Tinc un equip de vent, un monitor antic plòter GPS Navman i el Navtext que dona uns meravellosos partes meteorològics i noticies de totes les desgracies que passen per la zona. Sovint espanta llegir-ho. Ens diu on tiren bombes per maniobres militars, si busquen algun desgraciat que ha caigut per la borda, o si s'ha vist algun objecte navegant sense govern. A la foto apareix la tira de noticies i partes. Si no ho tanques al vespre, el soroll de la impressora et dona la murga tota la nit. Però sempre fa por desconnectar-ho si has de sortir aviat al matí següent. També és molt útil l'Internet quan ets a port o aprop de la costa. Porto un portàtil a bord, encara que l'experiència diu que el verdader parte l'acaba donant el mar, el vent i les ones que et trobes pel camí.

Sempre penso amb la possibilitat de posar un radar, especialment per les llargues nits de vigilància, però em fa mandra, cada vegada són més cars, molesten en els bords del gènova i no eviten haver d'estar vigilant continuament. El plòter però és de gran utilitat. Ara estic esperant que arribi la carta del Nord d'Àfrica que he demanat preparant el viatge d'aquest estiu. A veure si arribem a Tunissia.


Aquest cap és aprop d'on volem anar: San Vitto Lo Capo, a la cantonada Nord-Oest de Sicília, on l'any passat vàrem trobar una parella amb un nen que viuen al Port Olímpic de Barcelona en un vaixell de vela clàssic. Estaven fent el seu primer viatge llarg desprès d'acabar de restaurar-lo. Poques milles abans d'arribar a San Vitto un peix espasa es va agafar al meu am. Allà és molt perillós fer el curri. Sort que es va escapar.

6 comentaris:

marta ha dit...

Volem venir de mariners!

Joan ha dit...

Departure el 5/7/09 per vosaltres sempre hi han places reservades!

Alejandro ha dit...

¿Porqué no te planteas instalar un receptor/transmisor de AIS? Si vas a cruzar zonas de tráfico te dará una gran seguridad además de muchas otras posibilidades.

Buen viento!

Joan ha dit...

Muchas gracias por la idea. Tomo nota y buscaré presupuestos.

Alejandro ha dit...

Yo lo compre aquí:

http://www.atlantic-source.com/productos/AIS%20CTRX_v4.pdf

Lo que pasa es que lo tengo conectado al portatil porque no es compatible con mi plotter.

Ya nos contarás.

Un saludo

Vicenç ha dit...

Referent a l'AIS pots parlar amb l'armador del Santa Clara, que el tens al teu port. El el te instalat i està molt content.

Felicitats pel blog