dijous, de novembre 04, 2010

Volta al món



Les parelles que donen voltes al món amb un petit vaixell són cada vegada més populars. Els Hallberg Rassy, per la seva duresa son una de les opcions preferides per aquests tipus de "transmondistes". Ja vaig comentar la volta que va fer un banquer i la seva dona amb el Yaghan, un vaixell de 60 peus, amb totes les comoditats. Era el que podíem denominar una travessa "pija". El matrimoni esportista, entrat en la cinquantena, apareixia en el seu blog com si el viatge ni tan sols els despentinés. Apareixien al seu blog sempre impecables, el Yagham tot net i polit. Semblaven un anunci del Corté Inglés. La veritat és que impressionava l'arribada a l'Antàrtida o el fondeig en una desèrtica cala de Xile suportant vents de seixanta nusos amb l'ancora i sis línies a terra. Val la pena repassar el seu blog escrit en anglès i suec o els seus vídeos de You Tube.

Ara però comença una nova modalitat de volta al món. La de la Taru i l'Alex abord del Caos, també un Hallberg Rassy, però molt més vell (28 anys) i molt més petit, només de 35 peus (HR 352). Recomano la seva web. És molt interessant i l'actualitzen més d'una vegada al dia. Si la del Yaghan era una volta "pija" aquesta és una volta "fashion". La Taru, escandinava, que és la fotografa apareix paradoxalment en la majoria d'imatges. l'Alex és francès i en conseqüència assumeix les responsabilitats de navegació i manteniment. ¿Hi ha algun navegant francès que no sigui un expert? Curiosament van sortir de Barcelona fa una setmana i només han arribat a Castelldefels. Ara són a Port Ginesta amb problemes de sobrepès i de manteniment.

Els seguiré amb interès pel seu paper innovador dins de les circumnavegacions. Espero però que arranquin d'una vegada. Internet ens permet somiar amb aquest tipus de viatges sense sortir del menjador de casa.