dimarts, de juny 11, 2013

Melva en escabetxEl Juny plujós m'ha portat més cap el blog que cap el Tempura. El divendres però vaig poder sortir a navegar. Mar plana, Garbi força 2 que va anar caient al fer-se fosc. Em desplaçava forçosament lentament a vela per la manca de vent quan vaig fer la primera captura. Als pocs metres la segona. Era davant de Garraf i a poca profunditat. Arrossegava a 4 nusos aquells esqués antics que vaig comprar a en Xavi de rebaixes. Són boníssims, llàstima que quasi no en queden.

No vaig seguir donant voltes per la zona com hagués fet qualsevol bon pescador. Vaig continuar mar endins gaudint de la suavitat de la cenyida. Al tornar no vaig tenir més sort, malgrat passar exactament pel mateix lloc, prèviament marcat al GPS.

Quan regava la canya a la torreta del pantalà, un home fornit, dins la cinquantena, segurament company de pantalà, em va preguntar per les captures. Semblava molt experimentat. En la conversa vaig descobrir que era un gran expert en tonyines. Vaig aprendre que jo no pescava tonyinetes ni bonítols com pensava, sinó melves. Es distingeixen dels bonítols pels seus lloms zebrats. Afortunadament no hi havia cap veda pel moment. Em va explicar que era un gran pescador. Havia pescat tonyines de més de 200 kg, però que no es podien pescar fins a l'octubre i que et multaven 3.000 € si en capturaves una de pes inferior als 30 kg. Ell però, es dedicava a pescar-les per marcar-les i tornar-les al mar per fer-ne un seguiment. Em va semblar tot molt interessant, però vaig marxar corrent cap a casa a fer la melva en escabetx. Em van quedar bona, encara que una mica curta de suc com es pot veure a la segona foto. La propera vegada tiraré més aigua, oli, vinagre i vi.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Joan, això que vas pescar es un bonitol. eS coneix per ls ratlles.
La melva es molt semblant pero sense ratlles i també hi ha la bacoreta que es sense ratlles amb uns puntets a la part inferior de la panxa.