diumenge, de maig 30, 2010

Cebiche de tonyina


Sóc dels que creuen en les casualitats i dels que pensen que les coses passen per que sí. Crec que són uns ingenus els que opinen que tot esta premeditat i que hi han uns totpoderosos que mouen tots els fils i fan complots mundials. Esta clar que en hi han uns que ho intenten, però afortunadament no s'en en surten del tot. En aquest blog ha passat un altre casualitat. Al mateix temps que feia referència del blog de la Taru i l'Alex que volien donar la volta al mon en un Hallberg Rassy 35, ells van passar una nit al Garraf. Mireu al seu blog quines fotografies més boniques del Garraf. És ben cert que la bellesa esta als ulls del que mira.
Per cert, aquest any s'han avançat les tonyines. En hi han moltes. Malauradament encara són petites. Espero que la resta de pescadors faran com jo i retornaran al mar totes les tonyinetes petites que pesquin. Avui en hi he retornat tres. Les altres duges serviran per fer cebiche de tonyina. A continuació la recepta de la meva filla Marta:

1 lliura de tonyina, tallada en daus de 1/2 polzada
1/2 ceba vermella, tallada a daus petits.
1 dent d'all picat
1 to 2 xilis, sense llavors i tallats a daus petitets.
1 cullerada d'alcaparres
1 aguacate madur tallat en daus petits
sal i pebre a gust.
1/3 tassa de suc de llima
1/4 tassa d'oli verge d'oliva
1/4 - 1/2 cup de cilantro picat
amanida, rúcula o espinacs per servir.

1. Tallar la tonyina i posar a la nevera mentre prepareu la resta d'ingredients.
2. posar la ceba a un bol petit i cobrir amb aigua. Deixar-la durant 5 minuts, després escórrer l'aigua i assecar amb tovallons de paper.
3. a un bol mitjà, combinar la tonyina, l'all, el xili, les alcaparres, l'aguacate, sal i pebre i dues cullerades del suc de llima. Barrejar amb compte. Afegir la tonyina al bol.
4. Barrejar la resta del suc de llima i de l'oli d'oliva. Afegir a la tonyina i barrejar tot. Afegir sal i pebre al gust. Cobrir i posar a la nevera durant 15 minuts, barrejant de tant en tant.
5. Just abans de servir, afegir el cilantro i barrejar tot. Provar i afegir sal, pebre o oli si fa falta. Posar amanida als plats i posar el cebiche a sobre per servir.