dijous, d’agost 01, 2013

Regata Mare Nostrum



Aquest any tot s'ha posat a punt per fer la Mare Nostrum a dos. És un repte en molt sentits. El primer és en el personal. Ja en tinc 58 i el meu company ronda els 60. Però també ho és a nivell esportiu. S'han de fer més de 500 milles en quatre dies i el Tempura no és un vaixell excessivament ràpid. Agafa bastant bé els 6 nusos, però li costa pujar i sobre tot planejar. No té una popa plana i ampla com els vaixells dels solitaris transoceànics. Al contrari, és de formes rodones. Va millor de cenyida que de popa. Penso que haurem de mantenir una velocitat constant i evitar les encalmades si volem arribar abans del temps límit. Curiosament les classificacions de les edicions anteriors mostren que els participants o bé abandonen o bé arriben dins del temps. Fins i tot ho aconsegueixen amb vaixells petits i de disseny antic com un Fortuna 9 o un Hallberg Rassy Mistress. No cal dir que estaven molt ben patronejats. És una regata de nivell, puntuable pel campionat de Catalunya i d'Espanya de solitaris.

Fa por llegir els relats de les edicions anteriors. Més que les encalmades, tots parlen de tempestes. El del KYO V és especialment esgarrifós. En Gullermo patronejant en soliari un Sun Fast 3200 supera una tempesta de força 8 davant les costes del nord de Menorca, planeja a 12-14 nusos durant hores i arriba amb poc més de dos dies sense quasi ni menjar ni dormir.  En canvi el relat del Dinma, patronejat per dos nois del Balís, sembla més assolible, malgrat que naveguen amb un 40.7, un vaixell molt més ràpid que el Tempura. De tota manera la primera nit trenquen l'espí més bo que tenien i arrosseguen lògicament aquest problema tota la regata. M'ha animat la participació del Bet Negre. Un First de 27 peus del Garraf portat per dos homes madurs que ja ha sortit en anteriors edicions i que amb entusiasme hi torna aquest any. Si ells poden. Perquè no nosaltres?

3 comentaris:

Nash ha dit...

Aquestes tomes amb la Gopro estan quedant molt be. Si vas a la regata no te ‘oblidis a casa.!. Esperarem el Video y la crònica. El Tempura esta preciós.

Unknown ha dit...

Es confirma la inscripció i que es farà un vídeo. Objectiu: acabar la regata. De moment som els més lents dels inscrits a dos

Unknown ha dit...

Es confirma la inscripció i que es farà un vídeo. Objectiu: acabar la regata. De moment som els més lents dels inscrits a dos